Kinderopvang Pernis 'Bij de Hand'

bijdehand@online.nl

010 - 4721811

Kinderdagverblijf 0-4 jaar


WAT BIEDEN WIJ?
Ruim opgezette locatie met grote binnen- en buitenspeelruimte
Persoonlijke aandacht voor alle kinderen
Vast personeel
Babygroep 0-2 jaar
Peutergroep 2-4 jaar VVE
Openingstijden 7:30uur - 18:00uur
Flexibele opvang (in overleg)
Doorlopende leerlijn met onze peuteropvang en basisscholen

Babygroep 0-2 jaar
Papa brengt mij vandaag in de maxicosi naar het dagverblijf. De juf komt enthousiast naar mij toe en begroet mij, ik vind het leuk haar weer te zien. Zij vraagt aan mijn papa hoe het met mij gaat en of ik lekker geslapen heb, ze schrijft op dat ik mijn flesje helemaal opgedronken had en dat ik straks lekker een fruithapje mag. Ik kroel even met de juf en ga daarna in de grondbox spelen samen met mijn vriendjes. Ik lees samen met de juf een boekje en met elkaar zingen we liedjes. De oudere kindjes in de groep maken een knutselwerkje, mag ik over een poosje ook doen. Met alle kindjes gaan we ook nog even lekker naar buiten. Vandaag komt oma mij ophalen, in het boekje heeft de juf opgeschreven dat ik een slaapje heb gedaan en mijn flesjes heb leeg gedronken. De juf geeft mij nog een knuffel en zegt mij gedag, tot morgen!

Peutergroep 2-4 jaar
Huppelend ga ik vandaag naar de peutergroep. De juf staat al op mij te wachten en is heel blij dat ik er vandaag weer ben en samen met haar zwaai ik naar mijn papa of mama. Ik ga lekker spelen met mijn vriendjes en vriendinnetjes en samen leren we ook heel veel. We hebben het over van alles en nog wat met de juf en met ons vriendje Puk. ( www.pukenko.nl) Met Puk leren we woordjes, gaan we knutselen, lezen boekjes en zingen we liedjes. Ik vind het altijd gezellig om met elkaar te eten en mag ik kiezen wat ik voor lekkers op mijn brood eet. Na het eten ga ik lekker slapen en daarna mag ik nog spelen. Onderweg naar huis vertel ik aan mijn mama dat ik het leukste van vandaag vond dat ik buiten had gespeeld.

Buitenschoolse-opvang 4-12 jaar


WAT BIEDEN WIJ?
Ruim opgezette locatie met grote binnen- en buitenspeelruimte
Persoonlijke aandacht voor alle kinderen
Vast personeel
Opvang aangepast op de schoolvakanties/studiedagen
Diverse arrangementen
Flexibele opvang (in overleg)
BSO is vrije tijd met aangeboden activiteiten
Buiten BSO

Buitenschoolse-opvang 4-12 jaar
Aan het einde van de schooldag ben ik best moe, maar ook wel blij want vandaag ga ik naar Bij Juf Thuis. Als ik daar aan kom krijg ik lekker wat te drinken en fruit en kan ik vertellen wat ik allemaal gedaan heb vandaag. Vandaag mag ik mee doen aan de 'Zippy' les. We praten dan over gevoelens enzo en doen hier opdrachtjes bij. Zo leren wij hoe je problemen kunt oplossen.

Na het drinken mag ik zelf weten wat ik ga doen, maar de juf heeft ook altijd wel hele leuke ideeën waar ik ook graag aan mee doe. Vandaag heb ik zin om buiten te spelen we doen een spelletje met de bal. De juf is ook buiten en laat ons zien dat de tomaten in onze moestuin al bijna geplukt kunnen worden, nog een paar daagjes wachten. Na het buitenspelen ga ik naar binnen, hmm dat ruikt lekker binnen, een aantal kinderen heeft wat lekkers gebakken, ik pak nog een spelletje uit de kast om samen met mijn vriendje te spelen. Ik zie mijn vader binnen komen en ruim het spelletje op, de juf verteld aan hem wat ik gedaan heb vanmiddag en wenst ons een fijne avond.
Ondertussen komt de groep kinderen terug van de Buiten Bso, zij vertellen enthousiast dat ze een hut hebben gemaakt in het park en dat de juf heeft verteld dat ze volgende week naar de kinderboerderij gaan om daar de dieren te verzorgen.

Ik kan niet wachten tot ik oud genoeg ben om ook met de Buiten Bso mee te gaan.


Peuteropvang 2,5-4 jaar


WAT BIEDEN WIJ?
Uitdagende speel/leer-omgeving VVE
Persoonlijke aandacht voor alle kinderen
Vast personeel
Activiteiten met de ouders
Doorlopende leerlijn met onze peutergroep en basisscholen

Peuteropvang
Vandaag mag ik weer naar juf Kim en juf Patricia. Eerst vond ik het allemaal wel een beetje druk en vreemd. Ik was ook altijd verdrietig als mama wegging, maar de juf troostte me dan en zei dat mama echt weer terug kwam. Dat was natuurlijk ook zo en nu vind ik het alleen maar erg leuk want er is zoveel leuk speelgoed waar we mee mogen spelen en er zijn allemaal hele leuke kinderen. Nou niet allemaal even leuk, want sommige pakken dan speelgoed af, maar gelukkig helpt de juf dan weer om het op te lossen en sommige dingen kan ik nu al zelf oplossen. We gaan ook altijd gezellig in de kring samen wat drinken en eten samen met ons vriendje Puk. We zingen dan gezellig en de juf leest altijd een boek voor. En weet je wat ik het allerleukste vind….buiten spelen. En dan vind ik het eigenlijk jammer dat mama me dan al weer komt halen.

Buiten BSO 8-12 jaar


WAT BIEDEN WIJ?
Ontdekken in de natuur
Vast personeel
Wisselende activiteiten op diverse buitenlocaties in Pernis
Uitdaging
Sport en Spel

Buiten BSO
Ik zit al een hele poos op de BSO en hoor dus bij de oudste kinderen. Sinds vorig jaar is er voor de oudere kinderen van de BSO een Buiten BSO gestart. Nu moet je voor deze Buiten BSO wel een beetje stoer zijn en heel graag buiten zijn. Dat ben ik gelukkig want het is echt super leuk. Je spreekt met elkaar af op een vast punt daar zijn dan ook de juffen die meegaan. Zij hebben dan lekker fruit en drinken voor ons. Daarna gaan we op pad om activiteiten te doen, maar allemaal buiten. We gaan bijvoorbeeld vaak naar de kinderboerderij om daar te helpen, of we gaan naar de manage waar we een aantal kleine paarden mogen verzorgen. Een leuk balspel in het park doen, we hebben ook wel eens ‘wie is de mol’ gespeeld en een kampvuur gemaakt om marshmallows te roosteren en spannende verhalen te vertellen. Dat kampvuur vond ik toch wel het aller aller leukst. We gaan eigenlijk alleen naar binnen als het heel hard regent of stormt. Ik vind de Buiten BSO echt super leuk!

To Top ↑